Kurum Adı : Darıca Süreyya Yalçın Ortaokulu
WEB Adresi : http://sureyyayalcin.meb.k12.tr
Adres : Kazım Karabekir Mahallesi, Yunus Emre Caddesi, No2, 41700 Darıca/KOCAELİ

VİZYON
Zaman uyumlu olarak, sürekli kendini geliştirebilen ve yenileyen, teknolojik olanaklardan üst seviyede yararlanabilen ve yararlandırabilen, çağdaş eğitim olanakları sunabilen, kültürel etkinliklerin geliştirilmesinde fiziki şartlara uygun olan formaliteden kurtulmuş, halkla ilişkileri güçlü bir okul oluşturarak; Dünyanın her yerinde başarılı olabilecek, Atatürkçü düşünceye sahip, ulusuna, özüne ve değerlerine bağlı, verilenlerle yetinmeyip araştıran, teknolojik araçlardan üst düzeyde yararlanabilen, bilgi yetenek ve becerilerini doğru yer-zaman ve iş için kullanabilen, zorluklarla sürekli mücadele edip, üstesinden gelebilen, özgür düşünen ve üreten, ülke koşullarını tanıtan yurtsever öğrenciler yetiştirebilmektir.

MİSYON
Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milli ve manevi değerlere bağlı, fikri hür, irfanı hür, kendisini geliştirebilen, araştırmacı, sorgulayıcı, paylaşımcı, süreç sonunda paydaşları mutlu edecek, toplumsal olaylara çözüm üreten, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmektir.

Öğretmen Sayısı : 47
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1352
Öğretim Şekli : İkili Eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:10-12:20 12:20-17:10
Derslik Sayısı : 18 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (2 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNE 3 KM İL MERKEZİNE 50 KM
Ulaşım : İlçemizin tüm mahallelerinden halk otobüsleri geçmektedir. İl merkezine ve İstanbul´a minibüs ve otobüsler mevcuttur. Ayrıca Gebze tren istasyonuna 500 m uzaklıktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR